måndag 22 mars 2010

Dinosaurier: samlade inlägg och tema

Oj, känner att jag helt plötsligt har fått en massa spridda inlägg som passar i ett dinosaurietema så här försöker jag sammanfatta lite och lägga till lite nytt som kan passa i ett tema.

Ett dinosaurietema kan med fördel ingå i ett arbete om jordens uppkomst. Det finns mängder med bra och informativa sidor om detta och har ni tur så kanske ni kan få låna en tidslinje från en montessoriförskola. De har också ett spännande och lättförståeligt material kring detta.

Som alltid tycker jag det är roligt att börja med det som barnen redan vet om dinosaurier så börja gärna med en intervju. Utgå sedan från er samlade kunskap och vad ni är nyfikna på när ni formar temat/projektet tillsammans.
Nedan hittar ni länkar som säkert kan komma till nytta. Det finns både fakta länkar och idé länkar.

På dotterns förskola har de roliga sandkakeformar från ABA skol som blir ett dinosaurieskelett! Jätteroligt! (och formarna var inte dyra heller)

Ramsor och sånger finns förstås också. En populär sång är den om Tyra Tyrannosaur. Den hittar ni i "Pojkaktig sångbok". En annan sång hittar ni här nedan:

En dinosaurie sång:
Dinosaurien Rex
mel Krokodilen i bilen

Nyss så träffa jag en dinosaur
som var så söt och så rar
han sa han hette Rex
och åt mariekex
men mamma blev så skraj
och pappa ropa' AJ
för lillebror han gömde sig i hans kavaj

Länkar till tidigare dinosaurieinlägg:
Tips från Montessori Mom
Mera Dinosaurietips och länkar


Externa länkar:

Naturhistoriska Riksmuséet i Stockholm har sin utställning 4 1/2 miljarder år där man börjar vid jordens födelse och sen fortsätter framåt i tiden till bland annat dinosauriernas tid. En sevärd utställning för alla som bor i Stockholmsregionen. Här finns också ett studiematerial, visserligen anpassat för skolan men en del godbitar kan man nog plocka till förskolan också...

Dinotema i Malung
Unga Faktas dinosida
Dinosaurie pyssel hos Unga Fakta
Dinosaurie aktiviteter hos DLTK kids
Dinotema hos hummingbirded
Dinosaurier hos Ingelas Lekstuga
Dinosaurier hos PreSchool Rainbow
Dinosaurier hos First School
Dinosaurietema hos PreSchool Rocks
Härligt dinotema hos Prekinders
Fina Flashcards från KidsparkzInga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails